Váš průvodce světem kraniosakrální terapie...

Tracheostomie u dítěte - otevření průdušnice

Dobrý den,
ráda bych se informovala, zda by tato terapie pomohla dceři. Je z dvojčat, bohužel u ní byla zanedbána katetrální sepse. Bylo plno komplikací, až po delší době nám pomohli v Motole. Nyní má tracheostomii a sondičku na krmení,což je největší aktualní problém. Krásně polyká, ale má jakýsi blok ze lžičky, lahve, celkově z jídla. Vypadá to, že by jedla, na jídlo mlaská, ale pak vždy nastane blok. Mentálně je naprosto v pořádku a je velice vnimavá. Velice děkuji za odpověď a přeji krásný den. S pozdravem

Dobrý den, 


děkuji za důvěru, se kterou jste se na mě obrátila. Předně je potřeba zmínit, že kraniosakrální terapie nenahrazuje lékařskou péči, je-li třeba, nicméně ji skvěle doplňuje. 
Vaší dcerce bych terapii určitě doporučila, domnívám se však, že by bylo ale potřeba projít sérií ošetření, ne pouze jedním. Dcerka má zcela pochopitelně trauma ze zákroků, kterými si prošla v nemocnici. Z mého pohledu a co jsem zažila ve své praxi, je skvělé, že toto chcete ošetřit již v takto útlém věku a dát dceři možnost trauma postupně zpracovávat. 
Kraniosakrální terapie je velmi jemná ale zato účinná metoda, jak se dá velmi citlivě pracovat s malými dětmi, takže si myslím, že je to dobrá volba pro Vaši dcerku.

S pozdravem a přáním všeho dobrého

sdílet