Váš průvodce světem kraniosakrální terapie...

Bolesti páteře a kloubů, problémy s dýcháním

Je mi 70 let a mám mnoho zdravotních potíží - bolesti krční a bederní páteře, bolest kyčle i celé nohy (noha se mi zkrátila po úrazu, zlomení krčku stehenní kosti), ale můj hlavní problém je zadýchávaní při sebemenší námaze, bušení srdce a velké problémy s dýcháním, hlavně s nádechem. Podstoupila jsem řadu vyšetření, ale příčiny se nezjistily. Domníváte se, že by mi terapie mohla pomoci? Jsem z toho zoufalá. Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
předně děkuji za důvěru, se kterou jste se na mě obrátila. Ráda bych nejprve zmínila, že kraniosakrální terapie nenahrazuje lékařskou péči, je -li tato potřeba, ale skvěle ji doplňuje.
Ve Vašem případě bych Vám terapii určitě doporučila. Při terapii dochází k celkové regulaci nervového systému, zklidnění, uvolnění stažených tkání např. v oblasti hrudníku atd. Vyzkoušejte alespoň jedno ošetření - už po něm byste se měla cítit lépe. Nicméně se obecně doporučuje projít sérií několika ošetření v rozestupu cca 14dní až 3 týdny pro znatelnější a dlouhodobější účinky. Ve Vašem případě se domnívám, že i příčiny vznikaly dlouhodobě, takže nelze očekávat vyléčení za jednu návštěvu terapeuta.

sdílet